Forside Personer Kommunal- og Regionsrådsvalg 2017 Kalender Nyheder


Kommunal- og Regionsrådsvalg 2017

KandidaterTomas Bjerre, Byrådskandidat

Jeg er født i Vejle i 1957 og vokset op i Haderslev og Løgumkloster. Jeg blev student fra Sankt Knuds Gymnasium i Odense i 1975 og Cand. Odont. fra Tandlægehøjskolen i København i 1980. Efter 14 måneders værnepligt kom jeg til Den kommunale Tandpleje i Odense, hvor jeg i næsten 15 år var leder af tandklinikken på Humlehaveskolen i Vollsmose. Siden har jeg arbejdet som tandlæge i privat praksis. Siden 2006 har jeg ejet en klinik og boet i Brande.
 
Mens jeg studerede, arbejdede jeg som hjemmehjælper i sommerferierne. Jeg har således fået indsigt i forholdene for både børn og ældre, og jeg kender fra mit arbejdsliv både den kommunale sektor og arbejdet som selvstændig.
 
Det er min opfattelse, at alle mennesker er forskellige, og at hvis vi skal skabe et fornuftigt samfund, skal vi ikke gøre alle ens, men i stedet respektere og udnytte den fordel, der er i, at vi er forskellige.

Jeg synes, vi skal have nogle folkeskoler, som formår at få det bedste ud af hver enkelt elev. Det gør man ikke med tvungne lektiekafeer og bunker af skemaer. Det gør man ved at bruge lærernes tid på undervisning og forberedelse.
 
I ældreplejen bør man også tage hensyn til, at de ældre er forskellige, og at de derfor har forskellige behov. Man skal tænke på, hvordan man gerne selv ville have det, hvis man blev ældre og havde brug for andres hjælp.

Erhvervslivet er forudsætningen for vores velstand. Derfor skal erhvervslivet tilbydes ordentlige betingelser. Det gavner ikke bare de rigeste. Det gavner os alle sammen.

Jeg vil gerne have, at vores byer ser ordentlige ud. Folk vil gerne bo i pæne omgivelser. Det er også vigtigt, at vi kan komme nemt og sikkert rundt i trafikken. Vores veje og cykelstier skal have en ordentlig kvalitet.

Vi har altid været gode til sport i vores kommune, og det skal vi blive ved med at være.

Folk vil også gerne bo, hvor der er et velfungerende kulturliv. Derfor skal kulturen også tilbydes ordentlige rammer.Artikler af Tomas Bjerre

En af mine mærkesager er, at vi skal have styr på byudviklingen i vores kommune. I min ferie var jeg i det sydlige Spanien, og her gik det virkelig op for mig, hvor vigtigt det er, at kommunalbestyrelsen har styr på byudviklingen. Jeg boede i en by, der hedder Mijas. Her besluttede man, at byen skal se pæn ud. Ingen nævneværdig nybygning.


 
Det er udenfor turistområdet, men selv her er intet affald smidt på gaden. Ingen graffiti.

For nogle år siden skulle man have et nyt rådhus i Mijas. I stedet for et futuristisk monster valgte man at få en arkitekt til at lave tegningerne til en bygning, som passede ind i omgivelserne.


På en plads i centrum af Mijas har man opført en scene. En aften var der optræden af den lokale danseskole. Scenen skaber liv i byen – ikke bare for de lokale, men også for turisterne.


 
I en by ved Middelhavet vest for Mijas, Marbella, besluttede byrådet, at man skulle bevare den gamle bydel, men at der måtte bygges hoteller udenfor det historiske centrum. Her ses et billede fra centrum:


 
Det kan da ikke være meget pænere.

Øst for Marbella ligger Fuengirola. Her overlod byrådet byudviklingen til kræfternes frie spil, og så kom byen til at se sådan ud:Det kan da ikke være meget værre. Jo pænere en by er, des bedre passer folk på den, og des rarere er der at bo i byen. Derfor er byudviklingen så vigtig.